Logo 3D Printing

3D Printing

Een veelgebruikte methode bij 3D-printen is het gebruikmaken van een fijn keramisch poeder en  inkjetprinters, waarbij er telkens lagen van deze poeder met elkaar verbonden worden zodat deze een vaste vorm aannemen. Deze bindingen worden gedefinieerd door een CAD-bestand. Deze methode is de enige methode waarbij je een model volledig met kleuren kunt uitprinten. Het is ook de snelste methode.

Fused deposition modeling (FDM) is een andere manier, waarbij gesmolten polymeren op een support-laag worden gespoten en het model laag per laag opbouwt.
Een andere methode is het gebruikmaken van vloeistoffen, zoals fotopolymeer, door eenzelfde inkjet-type-kop waarbij men ook telkens laag per laag print. Vervolgens wordt er een UV-licht aan de printkop geactiveerd dat iedere liquide laag tot een vaste laag maakt.

De tussenbindingslaag die de verschillende lagen bindt, kan men na het creëren van het model vervolgens verwijderen of, mits het gebruikmakend van duurdere printertypes is het zelfs mogelijk deze laag op te lossen in een bad door het model erin te dompelen.

Een nieuwere methodiek dat men tegenwoordig gebruikt is dat van het printen met een metaal als grondstof. Net zoals de gewone methode wordt er hier gebruikgemaakt van een metaalpoeder.

3D printen wordt toegepast bij bedrijven die concepten nodig hebben en tijd willen besparen met het zelf creëren van modellen door deze te laten printen. Hierbij behoren de medische wetenschap, architectuur maar ook de entertainmentindustrie zoals de gamesindustrie en filmindustrie tot de gebruikers. Zelfs kunstenaars gebruiken deze machine om hun creaties in een relatief korte tijd in een vaste vorm te krijgen.

RECENT WERK

3D Praam

Schaalmodel

3D Praam
3D Kunststof Kubus

Kunst

3D Kunststof Kubus
3D Monochrome Schip

Schaalmodel

3D Monochrome Schip